Rouwgroep

OecumeneRouwgroep

Verlies maakt deel uit van ons leven. Vroeg of laat krijgt iedereen te maken met de dood van iemand die je lief is. Wie met zo’n groot verlies geconfronteerd wordt staat voor de moeilijke taak daarmee verder te leven. Of je wilt of niet, je moet op weg in het ‘land van het verlies’, waar je de weg niet kent en waar alle oriëntatiepunten ontbreken.

Van januari tot en met mei worden in oecumenisch verband vijf bijeenkomsten georganiseerd voor mensen uit Uithoorn en De Kwakel, die het afgelopen jaar een dierbare verloren hebben. Het kan hierbij gaan om een partner, ouder of kind. In de Rouwgroep kun je terug kijken hoe je het afscheid ervaren hebt, ook met de beperkingen die in corona-tijd van toepassing waren, en praten over hoe het nu met je gaat. Want het doel van de Rouwgroep is om ervaringen te delen en herkenning te vinden bij lotgenoten. Binnen de groep is ruimte om alles wat je tegenkomt bij het verdergaan na het verlies van je dierbare te bespreken. Veel mensen ervaren het meedoen aan zo’n Rouwgroep als helend: ‘Het is fijn om te ervaren hoe anderen met hun verdriet omgaan. Dit geeft steun, inzicht en soms ook richting aan mijn eigen rouwproces’.

Of u gelovig bent of lid van een kerkgenootschap maakt hierbij niet uit. De bijeenkomsten staan onder leiding van Elly van Rooden, catechiste van de RK parochies Uithoorn, De Kwakel, Kudelstaart, Nes aan de Amstel en Aalsmeer en ds. Joep Dubbink. Voor vragen en meer informatie kunt u bellen:

Elly van Rooden, 0252–51 75 92  pmmvanrooden@hetnet.nl

Joep Dubbink, 0297–26 82 12   j.dubbink@pkn-uithoorn.nl