Samen zingen

Samen zingen

12 mrt

Dinsdag 12 maart is er weer Samen Zingen in De Schutse. Vanaf 09.45 uur is er koffie, het zingen start iets na tienen. Bekende en ook onbekende liederen, meest uit ons eigen liedboek dat een onuitputtelijke bron van nieuws is, maar ook andere tradities komen voorbij: Taize, Iona, ‘losse’ liederen. Deze keer gaan we al een richting veertigdagentijd in de liedkeuze. Je hoeft geen zangstem te hebben, het gaat om het samen zingen. Welkom! Ger Lagendijk en Henriette Wezelman.

Kom gezellig meezingen! Elke tweede dinsdagochtend

Elke tweede dinsdag van de maand is er gelegenheid om samen met anderen liederen te zingen. Meestal liederen uit ons eigen liedboek, maar ook andere tradities komen voorbij.

Denk aan liederen uit andere landen, Iona, Taizé, liederen uit eigen voorraad, soms met een herinnering of een verhaal erbij.

Elke zing-dinsdag kent een eigen thema, bijvoorbeeld: hoop, vertrouwen, levensweg, schepping. En natuurlijk richten we ons ook op het kerkelijk jaar.

Een zing-ochtend verloopt als volgt: rond kwart voor tien is er koffie, daar nemen we even tijd voor, ook om bij te praten. Om tien over tien gaan we in een halve kring bij de piano zitten, althans, na de korte warming up, die we zo mogelijk staand of lopend doen.

We beginnen altijd met een psalm die bij het thema past. Henriëtte heeft de ochtend voorbereid met passende liederen, Ger speelt piano. Vaak hebben we versterking van Willy Rullmann, qua stem, maar ook inhoudelijk.

Om een uur of elf drinken we nog een kop koffie en gaan daarna door tot  ongeveer kwart voor twaalf. Iedereen is welkom, zangstem of niet!

De ochtenden zijn altijd bijzonder door het samen zingen, de gesprekken, de vrolijke ontmoeting.

Graag tot ziens tegen tienen in De Schutse!

Elke tweede dinsdag van de maand
10.00 – 11.45 uur in De Schutse
Leiding: Ger Lagendijk en Henriëtte Wezelman