Samen zingen

Samen zingen

11 juni

Dinsdag 11 juni gaan we voor de laatste keer dit seizoen samen zingen. In oktober pakken we weer een nieuwe draad op. We zullen dit keer putten uit onze voorraad liederen van het afgelopen seizoen. Veel zongen we voor het eerst, leuk om die liederen weer te doen. En natuurlijk ruimte voor eigen keuzes. In elk geval zingen we het lied over de voetwassing (uit Hoop voor alle Volken), dat Finus zo mooi vond en op You Tube opzocht en opstuurde, kort voor zijn overlijden.

Zoals immer is ieder welkom, zangstem of niet.

Namens allen, Ger Lagendijk en Henriette Wezelman (piano en zangleiding).

Kom gezellig meezingen! Elke tweede dinsdagochtend okt-juni

Elke tweede dinsdag van de maand (oktober tot juni) is er gelegenheid om samen met anderen liederen te zingen. Meestal liederen uit ons eigen liedboek, maar ook andere tradities komen voorbij.

Denk aan liederen uit andere landen, Iona, Taizé, liederen uit eigen voorraad, soms met een herinnering of een verhaal erbij.

Elke zing-dinsdag kent een eigen thema, bijvoorbeeld: hoop, vertrouwen, levensweg, schepping. En natuurlijk richten we ons ook op het kerkelijk jaar.

Een zing-ochtend verloopt als volgt: rond kwart voor tien is er koffie, daar nemen we even tijd voor, ook om bij te praten. Om tien over tien gaan we in een halve kring bij de piano zitten, althans, na de korte warming up, die we zo mogelijk staand of lopend doen.

We beginnen altijd met een psalm die bij het thema past. Henriëtte heeft de ochtend voorbereid met passende liederen, Ger speelt piano. Vaak hebben we versterking van Willy Rullmann, qua stem, maar ook inhoudelijk.

Om een uur of elf drinken we nog een kop koffie en gaan daarna door tot  ongeveer kwart voor twaalf. Iedereen is welkom, zangstem of niet!

De ochtenden zijn altijd bijzonder door het samen zingen, de gesprekken, de vrolijke ontmoeting.

Graag tot ziens tegen tienen in De Schutse!

Elke tweede dinsdag van de maand
10.00 – 11.45 uur in De Schutse
Leiding: Ger Lagendijk en Henriëtte Wezelman