Samen zingen

13 dec

Samen zingen

Elke tweede dinsdag van de maand

Dinsdag 13 december komen we samen in De Schutse om elkaar te ontmoeten, rond tekst en muziek van liederen uit ons liedboek. Hartelijk welkom, zangstem is niet nodig. Er is koffie vanaf 9.45 uur, maar je kunt ook later komen, of eerder dan 11.30 uur weggaan.

Een bekende plaats, tijd en formule. We zingen samen uit het liedboek, verdiepen ons af en toe in een tekst, maar ook liederen uit andere tradities komen voorbij. Een heerlijk ongecompliceerd samenzijn rond het Liedboek. Met alle ruimte voor andere liederen. We blijven nieuwe liederen ontdekken en zingen ook graag de oude. Soms volgen we een geloofsthema, zoals geloof, vertrouwen, hoop, moed.

De feesten geven ons aanleiding om Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren te bezingen. Waarbij we dan toekomen aan liederen die we nog nooit, of bijna nooit in de kerk zongen. Dat is een dynamische ervaring, want wat is er nog veel onontdekt.

Ook andere tradities kunnen ons inspireren – Franse, Keltische en Scandinavische. In november komt Anna, een van de bewoners van de Dorothy-gemeenschap ons vertellen over de Zweedse liederen uit haar kerk, die zij hier in Nederland soms mist. Ze laat ons vast iets met haar meezingen.
Je kunt overigens altijd meedoen, zangstem is niet nodig. Je kunt later binnenkomen en eerder weggaan. De bijeenkomst is gemoedelijk en gastvrij.

Welkom dus!

Harry Lichtendahl, piano