Samen zingen

13 sept

Samen zingen

Elke tweede dinsdag van de maand

Dinsdag 13 september om 10.00-11.45 uur in De Schutse
Inloop met koffie/thee vanaf 9.45 uur

Een heerlijk ongecompliceerd samenzijn rond het Liedboek. Met alle ruimte voor andere liederen. We blijven nieuwe liederen ontdekken en zingen ook graag de oude. Soms volgen we een geloofsthema, zoals geloof, vertrouwen, hoop, moed.

De feesten geven ons aanleiding om Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren te bezingen. Waarbij we dan toekomen aan liederen die we nog nooit, of bijna nooit in de kerk zongen. Dat is een dynamische ervaring, want wat is er nog veel onontdekt.

Ook andere tradities kunnen ons inspireren – Franse, Keltische en Scandinavische. In november komt Anna, een van de bewoners van de Dorothy-gemeenschap ons vertellen over de Zweedse liederen uit haar kerk, die zij hier in Nederland soms mist. Ze laat ons vast iets met haar meezingen.
Je kunt overigens altijd meedoen, zangstem is niet nodig. Je kunt later binnenkomen en eerder weggaan. De bijeenkomst is gemoedelijk en gastvrij. Welkom dus!

Harry Lichtendahl, piano
Henriëtte Wezelman, zangleiding