Senioren – busreis

Bezinning en Verdieping

terugblik 25 nov

Stamppottenreis

Met een bus vlakkelanders naar de Veluwse bergen

Op zaterdag 25 november hebben we een stamppottenreis gemaakt. Deze tocht had de naam ‘Herfstkleuren en wijnproeverij Veluwezoom’. Het was vroeg dag voor ons om met de senioren van de kerk op stamppotreis te gaan. Maar het is gelukt en met veel zin gingen we op weg naar Lunteren voor een kop koffie met gebak en daarna door naar  Hoenderloo voor de stamppotten maaltijd. U kent ze, ouderwets: zuurkool met worst – boerenkool met lapje vlees en hutspot met uien en winterpeen. Het smaakte prima: alle schalen gingen leeg, al moest je daarvoor soms drie keer opscheppen, maar dat deden verschillende deelnemers graag.

Daarna de Veluwe op en langs mooie, secondaire wegen naar de Posbank. We gingen aan de kant bij kasteel Rosendael, bekend om de bedriegertjes, de 90 meter hoge Posbank op, zoals één van ons op haar mobiel kon vinden. Een on-Nederlandse, wat smalle weg vol haarspeldbochten waar Annelies de bus feilloos langs stuurde.

Weer terug beneden gingen we naar de wijngaard Domein Hof te Dieren. De wijngaardenier heette ons welkom. Hij had zelf de wijngaard geplant. Eerst met twaalf soorten druivenstokken, waar er uiteindelijk vier van overbleven. Twee smaken witte wijn en één smaak rode wijn en nog een likeur mochten we proeven. U weet hoe dat gaat: het is een of twee slokjes proeven en de rest uit spugen in een kom. Op humoristische wijze vertelde hij hoe hij op latere leeftijd er toe gekomen was om wijngaardenier te worden en van de problemen die hij ondervonden had bij de groei en onderhoud van de bomen en het bottelen van zijn biologische wijnen. Daarna via de snelweg naar huis.

Behalve dat we veel gedaan hebben die dag vind ik de ontmoetingen die je met veel mensen op zo’n dag hebt waardevol. Het gezelschap was oecumenisch gemêleerd. Daardoor ontstonden goede gesprekken. Bedankt Co en Loes voor de organisatie van de reis samen met Annelies en de vele traktaties van jullie die onderweg rond gingen. Het was een harmonieuze, maar wel pittige dag.

Anton van Hilten  

Seniorenmiddag

Weeksluiting Het Hoge Heem