Senioren – busreis

Seniorenreisje

Stamppottenreis

Met een bus vol stampotters naar de Gelderse Vallei

Het was zaterdag 30 november prachtig weer: dus goed gekozen  om met een  bijna volle bus deelnemers naar Scherpenzeel te gaan om stamppot te gaan eten.

Allemaal kerkgangers? Nee, met deelnemers van binnen en buiten de kerk aan boord. Gezellig, want de Hoekse en Kabeljauwse twisten zijn niet uitgebroken.

Via een mooie tocht langs de Langbroeker Wetering, de Stichtse Lustwarande, met zijn prachtige buitens en zijn uit de middeleeuwen afkomstige donjons/woontorens op naar de stamppot maaltijd. Terug via Doorn en Driebergen-Rijsenburg met hun buitenhuizen.

Die Langbroeker Wetering heeft overigens voor de ontwatering gezorgd van het moerasgebied ten zuiden van de Utrechtse heuvelrug.

Soms via uiterst smalle wegen gingen we, met chauffeur Annelies Versteijne op de bok, naar restaurant ‘Boszicht’ in Scherpenzeel. Daar moest vrijwel iedereen eerst naar het toilet, maar daarna liet iedereen zich de stamppotten: zuurkool, boerenkool, hutspot met worst en spek goed smaken en natuurlijk een toetje tot besluit.

Veel alleengaande deelnemers, maar die konden elkaar wel vinden. Daardoor ontstonden ook veel inhoudelijk positieve gesprekken.

We werden onderweg goed voorzien van een drankje, koek en snoep. De organisatie was weer in de goede handen van Co Beunder en Loes Willems. Bedankt dames. We zien uit naar de volgende seniorentocht!

Anton van Hilten

pkn-uithoorn.nl/senioren