Senioren – busreis

terugblik

Stamppottenreis

Bus vol stamppotters in de mist

Het was zaterdag 10 december moeizaam vertrekken met de bus, want één van de deelnemers was het vergeten en moest thuis met de bus opgehaald worden via de ‘binnenwegen’ van onze dorp. Dat viel niet mee: de bochten waren te scherp om die met onze bus te nemen. Onze gebruikelijke chauffeur Annelies Versteijne was helaas ziek. (Beterschap!) Haar vervanger heeft de manoeuvre keurig geklaard via het achteruit rijden naar de doorgaande bredere weg. Toen naar Woudenberg voor de koffiestop met gebak. Heerlijk.

Daarna door naar Terwolde vlak bij de Gelderse IJssel via een mistige, mooie route over de Veluwe voor de Dekselse Pannetjesmaaltijd. De stamppotten waren hutspot met bruine bonen (typisch Veluws), boerenkool en zuurkool met twee soorten worst, draadjesvlees bij de jus en speklapjes, zilvervliesuitjes en nog meer garnering. Het toetje bestond uit heerlijke bolletjes ijs met warme bosvruchten. Dus uitstekend verzorgd. Dank diaconie.

‘s Middags weer een mooie route dwars over de Veluwe naar Barneveld, want de Posbank kon vanwege de mist niet beklommen worden.  Onderweg werden we goed door Loes en Co verzorgd met allerlei versnaperingen. Hartelijk dank dames.

U leest dus dat de dag wat eten en drinken goed verzorgd was, maar wat ik misschien nog belangrijker van deze dag vind is het contact dat we met elkaar hebben. De meesten waren met een metgezel, echtgenoot of vriendin. Ik was de laatste die instapte in de bijna volle bus en had nog een plaats naast Ton Teeuw. We hebben gezellig ons leven bij kunnen praten na de vorige busreis. Maar wat heel goed was waren de levendige gesprekken  tijdens het koffiedrinken en later tijdens de maaltijd. Gesprekken met gemeenteleden die je normaal niet zo gauw spreekt. Maar er waren ook gasten uit andere plaatsen.

Ik zat bij de maaltijd naast een Surinaamse (Haar moeilijke naam ben ik kwijt) die in Nederland op vierjarige leeftijd met haar ouders is komen wonen. Amsterdamse en meelevend lid van de RK kerk. We hadden samen een prettig, inhoudelijk goed gesprek. Wat me ook opviel was dat over de verloren voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Argentinië vrijwel niet gesproken werd. De onderlinge gesprekken waren belangrijker!

Bedankt Co en Loes voor de perfecte organisatie en medestamppotters voor jullie gezellige gezelschap.

Anton van Hilten

Seniorenmiddag

Weeksluiting Het Hoge Heem