Senioren – busreis

17 sept

Seniorenreisje

Op zaterdag 17 september 2022 is er weer een busreis! Onze chauffeur is (hopelijk) Annelies Versteijne. Onze tocht voert ons naar Oldenkott. Het is een vlekje op de landkaart en ligt aan de Nederlands/Duitse grens. Nu is het er stil, maar dat was niet altijd zo. Tot ver in de 19e eeuw was het gehucht een commercieel centrum. Centraal punt was de herberg Gastro Oldenkott. Het zat er vol met kerels van allerlei pluimage, zoals smokkelaars, commiezen en zelfs een koerier van de bisschop van Münster. Annelies vertelt weer mooie verhalen over bezienswaardigheden tijdens deze toeristische route door het Hertogdom van Gelre en het Bisdom van Münster.

We zijn in Tukkerland, dus tussen de middag is er een formidabel streekdiner met vooraf ‘Rindfleischsuppe’. Als hoofdgerecht ‘Schwiebelfleich’ en als nagerecht ‘Herrencreme’, een echt gerecht uit de grensstreek!

Bij deelname van minder dan 40 personen kan het reisje helaas niet doorgaan. Heeft u zin om mee te gaan, geef u dan snel op, zodat we de bus kunnen reserveren! Als u een dieet heeft, geef dat dan door, dan houden we daar rekening mee. Wanneer u een rollator gebruikt, kan die mee. Indien u een rolstoel gebruikt neem dan een opvouwbare rolstoel mee én een begeleider. Samen maken we er een fijn en gezellig uitje van.

We verzamelen om 8.15 uur bij De Burght, Potgieterlaan en vertrekken om 8.30 uur. Onze thuiskomst is ongeveer 18.00 uur.

De kosten voor het reisje zijn € 45 per persoon, omdat de kerk er € 15 aan bijdraagt. Hartelijk dank daarvoor. U kunt het bedrag overmaken op rekeningnummer NL 78 INGB 0001 6490 71 t.n.v. J. Beunder – Blom onder vermelding van ‘Senioren Busreis’

Opgeven voor de busreis bij Co Beunder tel. 0297-565904 of bij Loes Willems tel 0297-560384.

Met vriendelijke groet namens de seniorencommissie,
Co Beunder en Loes Willems

pkn-uithoorn.nl/senioren