Senioren

12 mrt

Seniorenmiddag

Muziek en beeldende kunst

Donderdag 12 maart is het onderwerp van de seniorenmiddag ‘Muziek en Beeldende Kunst’. Sonja Bruning komt ons er over vertellen:

‘Muziek is een veelomvattend thema, en heeft ten allen tijden een prominente rol gespeeld in de beeldende kunst.

De Grieken (de goden) bijvoorbeeld gebruikten bij vrijwel alle muziekactiviteiten de Harp of de voorloper de Lier. Er zijn talloze voorbeelden van Bacchanalen (optochten waarin veel dans met muziek en drankgebruik werd afgebeeld) te ontdekken op de vazen en andere sier- en gebruiksvoorwerpen van de Griekse pottenbakkers en beeldhouwers.

In de Middelweeuwen zien we diverse allegorieën en symbolen van muziek (musicerende engelen en dergelijke) in de christelijke kunst van de kerken verschijnen!

In de schilderkunst, met name de stillevens van de Gouden Eeuw zijn ook talloze voorbeelden van muziekinstrumenten te vinden, symbool staand voor de emotie of het gevoel!’

Wij nodigen u dan ook van harte uit om te komen luisteren naar het verhaal van Sonja Bruning.

Wij beginnen om 14.00 uur, koffie en thee staan klaar. Graag tot ziens!

9 apr

Laatste seniorenmiddag van het seizoen

Op donderdag 9 april is eht een verzamelingen/spelletjesmiddag. Iedereen die een leuke verzameling heeft en er iets van wil laten zien en er wat over wil vertellen: neem het op donderdag 9 april mee!

Ook een gedicht wat u aanspreekt kan voorgelezen worden. Voor het spelen van een spelletje zijn er sjoelbakken en spelletjes aanwezig. Wie een leuk spel heeft kan dat meenemen.

We hopen dat we met elkaar een gezellige middag hebben. We sluiten de middag af met een hapje en een drankje. U bent van harte welkom.

We beginnen om 14.00 uur, koffie en thee staan klaar. Graag tot ziens!

Met een hartelijke groet,
namens de seniorencommissie,
Co Beunder en Loes Willems

Er is meer >