Senioren

Over de Seniorenmiddagen

Als alles anders is, kunnen we het ook anders gaan doen!

Het afgelopen jaar kon een heleboel niet meer. Mondkapjes en anderhalve meter afstand houden, werden het nieuwe normaal. Met een hele groep ouderen een middag bij elkaar komen, werd ondenkbaar. We hadden ons er al bijna bij neergelegd dat het nog heel lang zou duren voordat dat weer mogelijk was. Tot we ons afvroegen wat er nu wél zou kunnen! Als we nu eens met een klein groepje ouderen gingen beginnen. Al was het maar een uurtje. Elkaar weer even ontmoeten in levende lijve. Samen kunnen praten over wat er voor ons gevoel veranderd was in deze Coronatijd. Welke veranderingen we mooi vonden en welke juist niet.

Zo bedacht, zo gedaan. De Kerkenraad vond het een goed plan. We mochten vier mensen tegelijkertijd uitnodigen. Gevaccineerden, dat wel. En we zijn begonnen. In de maand april hebben we vier keer een groepje van vier mensen ontvangen. Het voelde als een feestje en dat hebben we er ook van gemaakt. Dat we met zo’n klein gezelschap waren, bleek ook een voordeel. Het was makkelijker om elkaar te verstaan en voor sommigen minder moeilijk om het woord te nemen. We gaan er dus mee door. Van een aantal mensen weten we dat zij graag willen worden uitgenodigd voor een dergelijke bijeenkomst. Niet van iedereen. Dus laat het ons vooral weten als u ook een keer wilt meedoen. Datum en tijd bepalen we steeds in overleg met elkaar en met de deelnemers.

Namens Co Beunder en Loes Willems, Caro Houtkoop

Co Beunder 0297-565904

Loes Willems 0297-560384

Seniorenmiddagen 2021-2022

Elke tweede donderdagmiddag van de maand van 14.00 uur tot 16.00 uur is er een seniorenmiddag gepland in de maanden oktober 2021 tot en met april 2022. Over de busreisjes leest u de informatie in kerkblad ‘Op Weg’.

Donderdag 14 oktober · Arianne Geudeke · In gesprek over waardevolle ontmoetingen

Donderdag 11 november · Marika van Vliet · Bloemschikken

Donderdag 16 december · Joep Dubbink · Kerstviering

Donderdag 13 januari · Gert de Vries · Voedselbank

Donderdag 10 februari · Caro Houtkoop · Weet jij mij beter dan ik?

Donderdag 10 maart · Willy Rullmann · Met hart en ziel zingen.

Donderdag 14 april · Hight tea, verzamelingen, spelletjesmiddag