Sobere maaltijd

Bezinning en verdieping

Sobere maaltijd

De twee sobere maaltijden die deze Veertigdagentijd plaatsvonden in De Burght en De Schutse, waren een succes.

Op woensdagavond 27 maart kwamen we met zo’n 30 mensen samen in De Schutse, waar die middag een maaltijd was bereid door Natasja en vier van onze jongeren. Er was een sobere bouillon, sobere pizza’s en brood, en sobere groente met rijst. We hoorden tijdens de maaltijd over het project van de Vastenactie, waar we dit jaar voor collecteerden. In een filmpje werd het belang van water getoond, en we realiseerden ons weer wat een groot goed het is dat wij schoon drinkwater tot onze beschikking hebben. Iets wat helaas voor veel mensen geen realiteit is.

Daarover spraken we door tijdens het eten, met gesprekskaartjes die ons vragen stelden als: ‘Wat is jouw mooiste herinnering aan water?’ maar ook: ‘Van welke overvloed zou jij kunnen minderen? Wat belet je om dat te doen?’ en ‘Wat vind jij de beste manier om thuis water te besparen, en waarom?’. Veel om over na te denken en te praten, en mee te nemen naar huis.

Bewustwording is de eerste stap. Daarnaast hebben we ook een kleine concrete stap bijgedragen met de collecte, door in totaal € 425,- in te zamelen voor de waterprojecten van de Vastenactie. Naast de bijdragen van de deelnemers hebben de beide kerken ook bijgedragen, waarmee de totale opbrengst komt op € 875,-. Een mooi resultaat.

Het was een fijne manier om samen tot bezinning te komen en we hopen meer van dit soort goede samenwerkingen te doen in de toekomst. Met dank aan onze jongeren voor het meedoen!

wo 10 apr 18.00 · De Kwakel · Sobere maaltijd