Stage

Nieuwe stagiair stelt zich voor

Jesse de Bruin, predikant in opleiding

Mijn naam is Jesse de Bruin en ik zal tot de zomer van 2021 in jullie gemeente aanwezig zijn voor mijn stage. Jullie kunnen me op allerlei plekken en momenten aantreffen (zowel online als in levende lijve), want ik probeer zo veel mogelijk van het predikantenvak in de praktijk te leren. Daarbij kijk ik ook veel mee met ds. Joep Dubbink, mijn stagebegeleider.

Ik zal eerst iets over mijzelf vertellen. Ik ben een predikant in opleiding en dat betekent dat ik zowel stage loop als colleges volg aan de Protestantse Theologische Universiteit, PThU in Amsterdam. Ik ben zelf ook een Amsterdammer: ik heb bijna mijn hele leven in Amsterdam gewoond, behalve tijdens het eerste deel van mijn theologiestudie, dat ik in Groningen heb gedaan. Momenteel woon ik in Holendrecht, een wijk in Amsterdam-Zuidoost. Ik hou van talen en culturen (mijn eigen én die van anderen), en daarom kan ik in de studie theologie goed mijn ei kwijt.

Ik ben altijd benieuwd wat mensen bezighoudt, waar zij warm van worden. Zelf word ik warm van bijvoorbeeld sommige gedichten, een samen met anderen gekookte maaltijd, een potje zaalvoetbal met vrienden, een mooi kerklied, of een kamerplant die een keer niet het loodje legt.

In deze en andere facetten van mijn leven ervaar ik God als degene die mij gaande houdt. Soms door rust te bieden en een veilige haven te zijn, maar dan weer door onrust te brengen en mij flink door elkaar te schudden.

Tijdens mijn stage zal ik bijvoorbeeld een enkele keer voorgaan, bij sommige vergaderingen aanwezig zijn, pastorale gesprekken voeren en een gesprek organiseren over het avondmaal. Per week ben ik ongeveer twee dagdelen met deze stage bezig. Ik verwacht Uithoorn en deze kerkgemeente op die manier van binnenuit te leren kennen. Ik nodig jullie voor nu graag uit voor de activiteit Meelezen op maandag op 28 september. Op zondag 4 oktober ga ik vervolgens voor in De Schutse. Ik ontmoet jullie graag bij deze of andere gelegenheden. Tot snel!

Jesse de Bruin

j.debruin@pkn-uithoorn.nl