13 sept

Kijk tot een week achteraf terug op YouTube – Protestantse Gemeente Uithoorn

avondmaal

speurtocht

Startzondag anders dan anders – het gewone is bijzonder. Het is fijn dat avondmaal weer kan. De praktische uitvoering is echter wel iets anders. We hebben een lopende viering, met aanwijzingen van de ouderling. Brood wordt uitgereikt met een lang pincet. Wijn of druivensap wordt geschonken in een klein bekertje. Houd bij het lopen voldoende afstand van degenen voor u en van de mensen die nog in de kerk zitten. Kunt u niet lopend deelnemen, dan worden brood en beker bij u gebracht. Mensen thuis zijn uitgenodigd om mee te vieren, met een eigen stukje brood en wijn of druivensap; we hopen dat velen daarvan gebruik maken, zodat we een viering hebben waarin de mensen in De Schutse en de mensen thuis zich met elkaar verbonden weten.

Als thema kozen we een zin die zomaar viel in een gesprek: het gewone is bijzonder. Dat zeg je weleens zo, maar in de afgelopen maanden hebben we dat ook geregeld beseft. Veel van de dingen die je heel gewoon vond, konden ineens niet meer: elkaar dichtbij ontmoeten, in grote groepen, gezellige feesten, concerten, voorstellingen, lezingen, van elkaars nabijheid genieten, knuffels en zoenen. Het nieuwe normaal? Hopelijk niet! Maar bij alle nadelen was er misschien ook één voordeel: dat je beseft hoe bijzonder het gewone is, wanneer er weer wél iets kan. Dat je oog houdt voor dat bijzondere en misschien, voorbij aan de vanzelfsprekendheid, daar opnieuw dankbaar voor bent.

We kozen als lezing Matteüs 15:29-38. Een gedeelte uit het evangelie dat kennelijk zo ‘gewoon’ werd geacht dat het leesrooster het overslaat. De ‘tweede wonderbare spijziging’. Waarom zou je die lezen, als je de eerste al hebt gehad?! Dit jaar wel. Een terloops stukje evangelie, dat tegelijk vol wonderen zit. Zomaar ineens, na drie dagen(!) in Jezus’ aanwezigheid, een maaltijd in de wildernis. Delen van wat er is, brood en vis, ieder verzadigd en nog over.

Nu we het over delen en een maaltijd met Jezus hebben: al ongeveer een half jaar hebben we het Avondmaal niet gevierd. Lees hoe Avondmaal nu weer kan. Op deze zondag, heel gewoon en toch bijzonder. Wees dus van harte welkom! Aanmelden vooraf is wel nodig. Het kan zijn dat je teleurgesteld moet worden omdat er te veel opgaven zijn. Dat is tot nu toe nog niet gebeurd. Laat je in elk geval niet weerhouden om je op te geven.

In deze dienst wordt tevens Jesse de Bruin voorgesteld. Hij loopt de komende maanden bij ons stage in het kader van zijn predikantsopleiding en stelt zichzelf voor.

Startzondag ook voor kinderen

Neem je (klein)kinderen mee, want voor hen is er een mooi programma van kindernevendienst, verzorgd door Cathérine Verviers.

Speurtocht startzondag

Doe mee met de speurtocht rond de kerk! Speciaal voor startzondag – Het gewone is bijzonder. Om samen te doen, met een groepje of met het gezin, geschikt voor alle leeftijden. De eerste keer Jeugdkapel gaat dus ook naar buiten! Leuk om direct na de dienst te doen, of op een later moment.

Speurtocht QR-code met Actionbound

Deze speurtocht kan je nog steeds doen met je smartphone met GPS. (Zelfs als de verstopte voorwerpen verdwenen zijn.) Download de app Actionbound gratis in de Apple App Store of de Google Play Store. Wanneer je de app opent, kun je bij ‘Scan de code’ de QR-code scannen, om de speurtocht te openen. Mocht dat niet lukken, dan kun je bij ‘Vind de bound’ zoeken op ‘speurtocht startzondag de schutse‘. Klik op ‘Start Bound’ en volg de aanwijzingen in de app. Neem de corona-maatregelen in acht. Kom jij bij de top score? Veel plezier! Cathérine Verviers.