Vrijwilligers

De diaconie heeft hulp nodig! Wie helpt ons?

Hoera! Er is één nieuwe diaken en een nieuwe voorzitter gevonden! Maar is het genoeg?

Op de diaconievergadering worden organisatorische zaken doorgesproken, zodat diaconale medewerkers niet tot nauwelijks hoeven te vergaderen. Diaconale medewerkers zouden een vaste taak op zich kunnen nemen of zich beschikbaar stellen voor incidentele hulp. We zoeken mensen om zo’n team te vormen.

Kleine, regelmatige taken waarbij we uw assistentie vragen

Daarnaast hebben we behoefte aan mensen die we voor incidentele zaken kunnen vragen, daarbij valt te denken aan:

 • autovervoer naar het ziekenhuis,
 • eenmalige huishoudelijke hulp,
 • hulp bij een klus die men zelf niet (meer) kan uitvoeren.

Het scheelt heel veel tijd als we weten wie we waarvoor kunnen vragen. Nu kost het soms tien telefoontjes om iemand te vinden.

We zullen een lijst bij de ingang van de kerkzaal leggen waarop u zich op kunt geven voor een activiteit die u ligt. Als u meer inlichtingen wilt, kunt u ons op zondag aanspreken: Rietje Rustema (224193) of Fred van de Water (566377).

Natuurlijk blijven we zoeken naar mensen die het ambt van diaken willen vervullen en met ons de verantwoordelijkheid voor diaconie in brede zin willen blijven dragen! Voor ons allen geldt: vele handen maken licht werk!

Uw diaconie

Meld je aan als diaken!

Bij de Diaconie >


Jeugdwerk

Doe mee en leer onze kinderen en jongeren kennen! Er is meer >


Schoonschrijver (v/m) gevraagd

Een leuk klusje dat voldoening biedt voor wie het goed kan! Voor het schrijven van onder andere doopkaarten zoek ik iemand met een mooi handschrift. Echte kalligrafie is nog mooier, maar hoeft niet persé. Het gaat om enkele keren per jaar. Je kunt het doen op het moment dat het je schikt. Ik hoor graag suggesties.

Ds. Joep Dubbink


Meedoen… in de kerk

Met elkaar bouwen we aan de kerk

‘Fijn om je met je eigen mogelijkheden voor de kerk in te zetten.’

Vrijwilligerswerk? Waarom eigenlijk? Omdat het u veel geeft. Of misschien wel heel gewoon omdat de kerk u nodig heeft. Met elkaar bouwen we immers aan de kerk. Hieronder vindt u allerlei redenen om in de kerk mee te gaan doen en wat u kunt doen. Of u doet al actief mee en misschien wilt u iets anders of iets extra’s gaan doen? Lees dan ook verder.

Wat krijgt u als vrijwilliger:

 • gezelligheid en plezier
 • mooie ontmoetingen
 • talenten ontwikkelen
 • Werkervaring
 • iets nieuws leren
 • prettige invulling van de dag
 • nieuwe mensen leren kennen
 • waardering van anderen
 • betrokkenheid bij elkaar en bij de kerk
 • Workshops bijvoorbeeld voor jeugdwerk

 ‘Bij bezoekjes komt het tot verrassende gesprekken.
Heel verrijkend, ook voor mijzelf.’

 

Vertel ons uw talenten

U hebt meer talenten dan u denkt! Hieronder ziet u voor welke taken we mensen zoeken, maar u kunt natuurlijk ook vertellen wat u graag doet. Er is vast wel een plek waar uw talent tot zijn recht kan komen en waar mensen er blij mee zijn. Geef het door!

‘Je bent de schakel tussen mensen en kerk, bij vreugde en verdriet.’

Wat kunt u gaan doen?

U kunt in de kerk op allerlei plekken als vrijwilliger aan de slag. Hieronder ziet u activiteiten waar op dit moment mensen zeer welkom zijn.

 • Jeugdwerk
  Ontdek de leefwereld van kinderen, jongeren en ga met hen de ontdekkingstocht van het geloof aan. Op zondag met crèche, kindernevendienst of jeugdkapel, of in de week met allerlei activiteiten.
 • Penningmeesters voor kerk en diaconie

Wordt u blij van cijfers en bent u nauwkeurig? Wij zoeken penningmeesters… Er zijn administrateurs voor de dagelijks boekhouding.

 • Contactpersonen: u brengt een kerst/paasgroet en kerkbalans bij een aantal mensen en gaat bij sommigen op bezoek. Veel vrijheid om zelf in te vullen qua tijd.
 • Ouderling/pastoraal medewerker

U bent een luisterend oor voor een aantal gemeenteleden, samen met contactpersonen. Ouderlingen doen mee in de kerkenraad.

 • Diakenen: voor praktische en financiële hulp dichtbij of ver weg. Diakenen doen mee in de kerkenraad.
 • Koffie schenken na de viering op zondag

‘De teamgeest maakt het werk fijn:
je doet het samen en je kunt op elkaar bouwen.’

Marianne

Ook tijd en belangstelling voor een ander over? Neem contact op en we kijken samen wat je kan doen.


Informatie nodig als vrijwilliger? Roosters, medelingen, tips, uitwisseling tussen de groepen…
Login op e-mail cloud puco.pkn-uithoorn.nl


Nieuwsgierig?

Job Dienske interviewt vrijwilligers die onze kerk mogelijk maken.

laatste interview met een vrijwilliger van onze kerk

Job

Interviews vrijwilligers

Bijna twee jaar geleden is mij gevraagd om vrijwilligers in onze gemeente te interviewen. De bedoeling: laten zien dat er voor iedereen wel wat te doen valt en dat vele handen lichter werk maken. En vooral: actief meedoen verrijkt jezelf.

Ik kreeg een aantal suggesties, maar had vrije keuze. Het zijn 17 interviews geworden, terwijl we in onze gemeente heel veel meer vrijwilligers hebben. Daar zijn ambtsdragers bij met een behoorlijk zware functie, maar met name ook allerlei actievelingen die gewoon iets doen wat ze ligt en echt niet zoveel tijd kost.

Geen van de kandidaten, jong of oud, die ik benaderde had er behoefte aan in de schijnwerpers te staan. Maar het doel overtuigde ze en zo kwamen er prachtige verhalen. Van lieve mensen in onze gemeente voor wie het kerk zijn pas gestalte krijgt als je meedoet. Ook al is het maar op heel bescheiden wijze.

In alle interviews kwam terug hoe in onze gemeente warmte en goede sfeer worden ervaren.

Laten wij ons daar allemaal van bewust zijn. En: houden zo! Wat een rijkdom dat er zo velen in onze gemeente actief betrokken zijn en daaraan plezier beleven.

Het is goed nu een punt achter die interviews te zetten. Jammer dat ik lang niet alle vrijwilligers kon ondervragen. Ik ken er heel velen en graag was ik met pen en blocnote even bij ze aangewipt.

Denkt u: ik kan best ook een steentje bijdragen aan het kerkelijk werk. Tip uw predikant, de scriba, uw ouderling of contactpersoon.

Job Dienske

Ook tijd en belangstelling voor een ander over? Neem contact op en we kijken samen wat je kan doen.