Wisseltentoonstelling in De Schutse

Expositie mandala’s van Loes Willems

In de ontmoetingsruimte van De Schutse is een expositie is te bewonderen van mandala’s, die gemaakt zijn door Loes Willems.
Alle tekeningen zijn eerst met potlood opzet. Omdat de meeste mandala’s geometrische figuren zijn, heb je ook een passer en een liniaal nodig. Je tekent dan volgens een patroon. Het getekende figuur is vlak. Doordat je bepaalde kleurtechnieken gebruikt, ontstaat je eigen mandala, met de diepte die je laat ontstaan. Het is verrassend om te zien, hoe ieder die eenzelfde patroon getekend heeft, er iets eigens van maakt. Het is een heerlijke en ontspannende activiteit. Het geeft rust en ruimte om te ontdekken, te bewegen en te creëren.
Ook kun je eerst een ondergrond maken met verf, of ecoline, zoals bijvoorbeeld bij de mandala Veerkracht gedaan is. Daar zijn ook andere materialen bij gebruikt. Er zijn heel veel mogelijkheden om met mandalatekenen bezig te zijn. Zie ook de teksten bij de mandala’s.
Loes Willems

Als we scheppend bezig zijn, is het een ontdekking
dat we bij machte zijn om oude patronen los te laten.
We tekenen, genieten en spelen met de mandala en
houden het kostbare moment van iedere beweging
in eigen hand en hart.
Greetje Molenaar

Mandela in wording
Loes Willems legde voor zichzelf de voortgang vast van het maken van een mandala, met symbolen die kracht uitdrukken voor de toekomst. Ga het resultaat zelf bekijken, het origineel is in het echt mooier dan foto’s!

Mandala Loes Willems

Aquarellen van Corrie van Gaalen

In de gang van De Schutse zijn nog een aantal aquarellen van Corrie van Gaalen te zien. We bedanken Corrie van harte voor haar mooie bijdrage aan de leefbaarheid van ons kerkgebouw. Opmerkingen of suggesties? Laat het ons weten!
Joke Bos werkgroep Inrichting

Impressie aquarellen van Corrie van Gaalen – originelen echt mooier!