Tot Heil des Volks

Bezinning en verdieping

okt 2021

Tot Heil des Volks in De Schutse

Woensdag 20 oktober 2021 kwam Simone Schoemaker in De Schutse vertellen over Tot Heil des Volks. THDV ziet al sinds 1855 om naar maatschappelijk kwetsbaren in Amsterdam (verslaafden, prostituees, dak- en thuislozen, kinderen in armoede). De missie van THDV is: ‘Zie Jezus, leef vrij’.

Tot Heil des Volks (THDV) is een christelijke maatschappelijke organisatie die omziet naar de meest kwetsbaren in de maatschappij: prostituees, verslaafden, dak- en thuislozen en kinderen in armoede. Het dienstencentrum van deze landelijke organisatie is in Amsterdam, waar zij in 1855 door dominee Jan de Liefde werd opgericht om onderwijs te geven aan arme kinderen in de Jordaan. De tweehonderdvijftig vrijwilligers en tachtig werknemers laten zich inspireren door de missie van de organisatie: Zie Jezus, leef vrij. Lees meer op www.thdv.nl
Tijdens de presentatie krijgen kwetsbare groepen stem door verhalen uit de dagelijkse praktijk.

Bezinning en verdieping

Excursie Tot heil des Volks Amsterdam

Zaterdag 23 oktober 2021 was er een excursie naar het werk van THDV in Amsterdam. Helaas is er geen THDV-medewerker voor excursies beschikbaar, wel is er een audiotour. We verzamelen daarvoor om 10.30 uur bij de Schutse en gaan dan gezamenlijk met de bus naar Amsterdam. Je ontvangt een link voor de audiotour voor de mobiele telefoon.