Uit de kerk, op de koffie

3 sept

Uit de kerk, op de koffie

zondag 3 september – Doe mee, meld je aan!

Er zijn mensen die alleen op afstand de zondagse kerkdienst kunnen volgen. Daardoor missen zij het gezamenlijke koffiedrinken na afloop. En kerkgangers die wel fysiek aanwezig zijn, missen hen. Om elkaar toch op een soortgelijke manier te kunnen ontmoeten, gaan we een eenvoudig experiment doen.

Op zondag 3 september doen we Uit de kerk, op de koffie. Velen van ons kennen vast nog de gewoonte van vroeger, toen er lang niet in alle kerken koffie werd gedronken. Dan ging je uit de kerk wel eens bij elkaar op de koffie. Zoiets doen we nu ook op 3 september.

Volg je thuis de kerkdienst en je wil graag dat iemand na dienst bij je komt koffiedrinken? Meld je aan bij Corrie van Gaalen. Zij is tussen 17.00-20.00 telefonisch bereikbaar op 06-13415197 of per e-mail vangaalen.corrie@gmail.com.

Als u/jij zegt: ‘leuk’, ik wil wel bij iemand thuis op de koffie gaan, meld je dan ook aan! Wie zoals elke zondag in de kerk koffie wil blijven drinken, blijft dat gewoon doen op die zondag.

Uit de kerk, op de koffie kan je zien als een vorm van onderling pastoraat, zoals door Caro Houtkoop onder de aandacht is gebracht. Ook op de voorjaarsbijeenkomsten kwam naar voren dat omzien naar elkaar iets is dat we zelf kunnen doen. We gaan kijken hoe dit bevalt, wie weet smaakt het naar meer!

Groeten vanuit het pastoraatscluster
Corrie van Gaalen, Eva Rozendaal en Sibilla Verhagen