Vakantiebureau

Het Vakantiebureau

Met anderen op vakantie?

Enige tijd geleden heb ik een aantal brochures van Het Vakantiebureau op de lectuurstandaard in de hal van De Schutse gelegd. Het Vakantiebureau organiseert vakanties voor senioren die niet meer alleen op vakantie kunnen of willen. Ook zijn er speciale weken voor mantelzorgers en hun thuiswonende dementerende partners.

In alle weken gaan verpleegkundigen en verzorgenden mee, die u kunnen helpen waar nodig. De locaties waar deze weken georganiseerd worden, liggen in mooie omgeving en er zijn vier vaarweken met het hospitaalschip Prins Willem Alexander. De vakanties zijn all-in, dat wil zeggen dat alle maaltijden verzorgd worden. Tevens is er een recreatieprogramma, waar u naar believen aan mee kunt doen. Maar dat hoeft niet, u mag altijd uw eigen plan trekken. Ook worden er uitstapjes georganiseerd. En als u mee zou varen met ‘de boot’, zoals die onder vrijwilligers genoemd wordt, trekt het landschap aan u voorbij, terwijl u aan de koffie of de lunch zit. Elke middag ligt de boot in een ander dorp of andere stad. Iedereen kan dan van boord om de plaats te bekijken.

Omdat deze vakanties ooit gestart zijn vanuit de protestantse kerken, is er nog altijd sprake van een christelijke signatuur. Dit is ook de reden dat er elke week een pastor aanwezig is, die o.a. de zondagse kerkdienst leidt en daarnaast ook allerhande andere klusjes doet.

Nieuwsgierig geworden? Neem een vakantiegids mee uit de kerk, of kijk op de website www.hetvakantiebureau.nl

Ik ben ook altijd bereid om informatie te geven. En tenslotte dit: als de kosten voor u bezwaarlijk zijn, benader dan iemand van de diaconie. We vinden dan een oplossing.

Trudy Joosse

06 27582219

t.joosseridder@gmail.com

 

 

Enkele ervaringen van deelnemers

 

We werden met open armen ontvangen en hadden meteen een ‘thuisgevoel’. Er werd van alles georganiseerd, maar niets was verplicht. Je bent vrij om wel of niet aan een activiteit mee te doen.

Het was één grote warme deken. Het was zo fijn om omringd te zijn door liefdevolle mensen.

Je kunt een middag gaan winkelen met een vrijwilliger, naar een museum of in een trammetje de omgeving bekijken. Soms is er een kooroptreden, kun je koken met de koks of een fietstocht maken in de buurt. Te veel om op te noemen.