Vakantiebureau

Het Vakantiebureau

Op het folderrek in de hal van De Schutse liggen nieuwe vakantiegidsen van Het Vakantiebureau. Vakanties voor senioren en mensen met een zorgvraag. Er is een aparte gids voor mantelzorgers en hun dementerende partners. Neem een kijkje, of neem een gids mee!! Ook kunt u op de website terecht: www.hetvakantiebureau.nl

Ieder jaar organiseert Het Vakantiebureau ruim 92 vakantiearrangementen. Voor mensen die zorg nodig hebben tijdens hun vakantie, of zelf niet meer op vakantie kunnen. Tijdens deze diaconale vakantieweken staan ruim 1750 ervaren vrijwilligers klaar om de gasten een heerlijk vakantiegevoel te bezorgen. Ze helpen bij de activiteiten, (persoonlijke) verzorging en bieden een luisterend oor, dag én nacht. Er zijn gediplomeerde verzorgenden en verpleegkundigen, ook beschikbaar tijdens de nacht.

Kunt u niet meer zelfstandig op vakantie, om welke reden dan ook, maar wilt u er wel graag eens even tussenuit? Kijk eens in de gids van Het Vakantiebureau die in de kerk in het folderrek staat. Zelf ga ik al een aantal jaren mee als pastor. Het is elke keer weer fijn om te zien hoe mensen genieten van een week weg uit de dagelijkse beslommeringen.

Wilt u meer weten? Ik informeer u graag!

Hartelijke groet,
Trudy Joosse-Ridder
tel 0297-564519

Hetvakantiebureau.nl

Enkele ervaringen van deelnemers

 

We werden met open armen ontvangen en hadden meteen een ‘thuisgevoel’. Er werd van alles georganiseerd, maar niets was verplicht. Je bent vrij om wel of niet aan een activiteit mee te doen.

 

Je kunt een middag gaan winkelen met een vrijwilliger, naar een museum of in een trammetje de omgeving bekijken. Soms is er een kooroptreden, kun je koken met de koks of een fietstocht maken in de buurt. Te veel om op te noemen.

 

Het was één grote warme deken. Het was zo fijn om omringd te zijn door liefdevolle mensen.