Vakantiebureau

Het Vakantiebureau

Met anderen op vakantie?

Het vakantiebureau organiseert al jarenlang vakanties voor met name ouderen en zorgbehoevenden die niet meer zelfstandig op vakantie kunnen of willen. Er zijn weken die met name bestemd zijn voor zelfstandige ouderen, er zijn ook weken waar ouderen die zorg nodig hebben van harte welkom zijn. Ook zijn er weken voor mantelzorgers en hun (thuiswonende) dementerende partners. Er zijn deskundige zorgverleners aanwezig, die kunnen helpen bij allerlei dingen. Er worden gezellige uitjes georganiseerd en er is vaak een avondprogramma. Op zondag is er een kerkdienst.

Zelf ga ik al een aantal jaren mee als vrijwilliger. Dat is ontzettend leuk om te doen. Ik geniet altijd van alle verhalen en ik geniet van de gasten die het zo fijn vinden om een weekje weg te zijn. Even weg uit de dagelijkse beslommeringen.

Er zijn al heel veel aanmeldingen voor deze zomer, maar er zijn ook nog weken waarin nog plek is. Bent u nieuwsgierig? In de hal van De Schutse liggen enkele vakantiegidsen. Ook kunt u een kijkje nemen op de website van het vakantiebureau: www.hetvakantiebureau.nl Ik ben ook altijd bereid om even mee te denken!

Wellicht ten overvloede: zo’n week kost geld, dat is duidelijk. Maar de kosten mogen nooit een obstakel zijn. Via de diaconie kan er vast een oplossing gevonden worden.

Zonder vrijwilligers kunnen deze weken echter niet plaatsvinden. Er zijn altijd mensen nodig, met name in de zorg. Heb je zelf een zorgachtergrond of ken je iemand met een zorgachtergrond die wellicht interesse heeft?

Ook hiervoor is het slim om even een kijkje te nemen op bovengenoemde website, maar je kunt ook contact met mij zoeken. Wat ik van zorgvrijwilligers hoor is, dat het zo fijn is om eens lekker de tijd te hebben voor de zorg, en daarnaast ook de mensen voor wie je zorgt wat beter te leren kennen.

Voel je je aangesproken, als gast of potentiële vrijwilliger? Schroom niet, maar neem contact op!

Trudy Joosse-Ridder

06 27582219

t.joosseridder@gmail.com


Chauffeurs gezocht

Voor de PKN vakantie-actie


Enkele ervaringen

 

Als vrijwilliger leef ik er altijd al weken naar toe. Die weken zijn altijd een feestje voor mij en als je dan zien wat het met de gasten doet, ben ik helemaal blij. 

Dennenheul is kleinschalig en ligt midden in de natuur. Je wordt daar zo fantastisch opgevangen. Omzien naar elkaar is daar geen loze kreet.

Mooie ontmoetingen, hechte vriendschappen, lachen tot de tranen over je wangen rollen, maar bovenal de gasten die allemaal hun eigen verhaal meebrengen. Ik gun iedereen zo’n geweldige ervaring!