Vervanging

uit kerkblad Op Weg

ds. Florisca van Willegen

Florisca van Willegen bevallen van een zoon

Einde verlof

Ten eerste wil ik via deze weg hartelijk danken voor alle lieve kaarten en goede wensen die we ontvangen hebben voor de geboorte van Justus! Het gaat goed met ons en inmiddels komt het einde van het verlof alweer in zicht.

Eind mei zal ik langzaamaan weer taken op gaan pakken en de overdracht regelen met ds. Caro Houtkoop. Zij blijft aan tot 31 mei. Per 1 juni ben ik weer volledig aan het werk. Mijn werkdagen zijn vanaf dan als volgt: maandag, woensdag, vrijdag. Tot binnenkort!

Hartelijke groet,
ds Florisca van Willegen

Wisseling van de wacht

In februari ging ds. Florisca Van Willigen met zwangerschapsverlof. Ze werd vervangen door ds. Caro Houtkamp, die in dezelfde dienst afscheid van onze gemeente nam als geestelijk verzorger, verbonden aan onze gemeente. De gemeente kende Caro nog niet zo goed. Ze was wel eens in een dienst voorgegaan en degenen die naar de vrijdagse weeksluitingen in Het Hoge Heem gaan, hadden haar daar gehoord. Nu werd ze vervangend 11 gemeentepredikant. Voor haar was dit nieuw en ze zette zich vol enthousiasme in. Uiteraard was door haar ervaring het pastoraat bij haar in goede handen. Dit vormde het belangrijkste deel van haar werk. Daar kwamen ook een aantal uitvaartdiensten bij. Meestal had ze contact met de betrokkene voor zijn of haar overlijden. Ze leefde ook erg mee met de nabestaanden. Haar persoonlijke aandacht werd zeer gewaardeerd. Bij de sectie-bijeenkomsten dit voorjaar speelde zij ook een belangrijke rol. Met enkele kerkenraadsleden werkte ze het thema uit (‘wat is normaal?’) en begeleidde ze vele sectiebijeenkomsten. Het thema bleek goed aan te slaan.

Caro heeft in de afgelopen maanden enkele keren de eredienst geleid, het laatst met Pasen. In de preek weet ze met enkele woorden veel te zeggen/op te roepen.

Eind mei loopt Caro’s aanstelling af. We zijn je dankbaar, Caro, voor wat je als vervanger van Florisca, hebt gedaan. Nu Florisca weer begint, is er dankzij jou geen achterstand. Je hebt de vervanging op geheel eigen wijze ingevuld en we hebben jou als betrokken predikant leren kennen. Het ga je goed; we wensen je Gods zegen toe.

We zijn blij dat Florisca na de geboorte van haar zoontje weer aan het werk kan. Het zal misschien even wennen zijn, maar we zijn ervan overtuigd dat jij je werk in de gemeente weer helemaal kunt oppakken.

Tymen van der Ploeg