Vrijwilligersavond

terugblik

Vrijwilligersbijeenkomst

Na een paar jaar zonder, was het 16 juni eindelijk weer zover: een heel gezellige, vrolijke en creatieve avond met en voor onze vrijwilligers! De avond werd geopend door Rietje Rustema, waarna het woord was aan Sibilla en Joep voor een humoristische en prikkelende tweespraak/ ‘podcast’ over de vrijwilliger. Daarna gingen we zelf aan de slag. In steeds wisselende groepjes van zes werd gewerkt aan drie opdrachten.

Die toga voor alle gelovigen mag in de krant

Als eerste werd iedereen uitgedaagd om een toga voor alle gelovigen te maken (vrij naar 1 Petrus 2: 1-10, gekleed als mensen van God). Hoe zou zo’n toga eruit zien? Een feestkleed, een overall, een koorkleed, of juist iets praktisch voor elke dag? De groepjes ontwierpen prachtige toga’s die uitgevoerd werden met de meegebrachte kranten en geshowd in een heuse modeshow.

Hoe het is vrijwilliger te zijn

In de tweede opdracht stond spelen met woorden centraal. Maak een twaalfje over hoe het is om vrijwilliger te zijn. Geen elfje (regels van 1-2-3-4-1 woorden), maar een twaalfje (1-2-3-4-2). Omdat twaalf een belangrijk getal is in de Bijbel, en in ons dagelijks spraakgebruik (de twaalfde man van het elftal). De vrijwilliger als die belangrijke twaalfde man/vrouw, of als één van de twaalf leerlingen. Een paar resultaten:

Ik
ben 85
ik ben contactpersoon
dus ik breng mijn
eigen kerstcadeau!

 

Hier
hoorde ik
ik ben hier
ik kom je helpen
de vrijwilliger

 

Jij
en ik
samen met anderen
wel vrijwillig niet vrijblijvend
haak aan!

 

Kenmerkend voor de inzet

In de derde opdracht ging het om spelen met beeld. Per groepje één of twee foto’s maken, kenmerkend voor de inzet van onze gemeente. Ook dit leverde prachtige en verrassende uitkomsten op. Daarna bleef het nog lang gezellig (en warm) binnen en buiten De Schutse met lekkere hapjes en drankjes.

Iedereen kreeg een prachtige bedankkaart mee, ontworpen en getekend door Loes Willems. Er liggen nog exemplaren achter in de kerk, neem er gerust een mee, als je er nog geen hebt gekregen!

Joep Dubbink, Rietje Rustema, Liesbeth Geudeke

Vrijwilligersavond
voor iedereen die iets in onze gemeente
… doet
… heeft gedaan
… wil gaan doen!

Als bedankje en inspiratie voor onze vele vrijwilligers