WhatsApp ontmoetingsgroep

Een belangrijk ontmoetingsmoment binnen onze gemeente was altijd het koffiedrinken na de kerkdienst. Zouden we in plaats daarvan ook via WhatsApp kunnen bijpraten? Zondagochtend na de dienst, maar ook door de week? Laten we het proberen!

niet beppen maar appen

Een belangrijk ontmoetingsmoment binnen onze gemeente was altijd het koffiedrinken na de kerkdienst: even napraten, reageren op de dienst of elkaar spreken over andere belangrijke zaken, kerkelijk of persoonlijk. Dat kan voorlopig niet vanwege de coronaregels en het heeft ook niet zoveel zin met 30 mensen, terwijl er méér mensen op afstand meekijken.

Een idee: kunnen we niet via WhatsApp bijpraten? Vooral zondagochtend na de dienst, maar het is natuurlijk helemaal niet verboden om ook door de week iets te delen. Ook de mensen die thuisblijven kunnen meedoen. We hebben de indruk dat veel ouderen sowieso al geregeld WhatsApp gebruiken voor het contact met hun kinderen en kleinkinderen.

Het is een experiment! Het kan leuk worden, maar met te weinig mensen wordt het niks. Worden het er teveel en worden we gek van de appjes, dan kunnen we altijd nog splitsen! Wilt u meedoen, stuur een berichtje (bij voorkeur een appje) naar Joep.

Catherine Verviers
ds. Florisca van Willegen