Wijkavond

Sectiebijeenkomsten

Wat is normaal?

‘Doe zelf eens normaal, man!’ U weet vast nog dat premier Rutte dit zei en tegen wie. Het haalde alle kranten en nieuwsuitzendingen. Er werd nog dagen over nagepraat. Mogen politici elkaar in een debat op die manier aanspreken? De voorzitter van de tweede kamer vond van niet. Met andere woorden: zij vond het niet ‘normaal’ om in ons parlement dit soort taal te gebruiken.

Zoals het woord al zegt: wat we als normaal beschouwen, zegt iets over de normen die we er op nahouden. Die normen zijn vaak zo vanzelfsprekend dat we ons er nauwelijks van bewust zijn. Sommige dingen doen we gewoon (of gewoon niet). Pas als iemand iets anders doet dan wij verwachten of zouden doen, gaan we er over nadenken. Wat is eigenlijk normaal en waarom vinden we dat?

Bij die vraag willen we op de komende bijeenkomsten stil staan. En daarmee bevinden we ons in goed gezelschap. Want was het niet Jezus zelf die steeds het gesprek aanging over de heersende normen? Bijvoorbeeld door een melaatse man te omhelzen of te gaan eten met ‘mensen van de straat’. Door aren te plukken op de sabbat en kinderen serieus te nemen …

Zoals u gewend bent, begint de bijeenkomst met een korte inleiding op het thema en gaan we daarna op een toegankelijke manier samen aan de slag en in gesprek. Het doel van de bijeenkomst is ons bewust te worden van onze eigen normen en met elkaar te delen welke waarden daar voor ons achter zitten.

Na het inhoudelijke gedeelte, dat ongeveer anderhalf uur zal duren, nemen we de tijd om nog even gezellig na te praten onder het genot van een hapje en een drankje. De predikanten zullen de bijeenkomsten leiden.

Wij vinden het fijn als u er bij bent. U bent van harte welkom op de bijeenkomst die in uw eigen buurt wordt georganiseerd. Mocht u dan niet kunnen, bent u welkom op één van de andere bijeenkomsten. U ontvangt nog een brief waarmee u zich kunt opgeven.

Met vriendelijke groet, ds. Joep Dubbink en ds. Caro Houtkoop

do 7 maart 10.00 uur sectie 3/4 De Schutse
ma 11 maart 20.00 uur sectie 2 Graslaan 1, De Kwakel
wo 13 maart 10.00 uur sectie 5/6/7/10 De Schutse
di 19 maart 14.00 uur sectie 1 Piet Heinlaan 6, Amstelhoek
di 19 maart 20.00 uur sectie 8/9 De Schutse
di 26 maart 20.00 uur sectie 11/12/13 Basisschool De Kajuit, Eendracht 2