Woorden vangen in beelden

15 en 26 sept

Bezinning en Verdieping

Door de lens – woorden vangen in beelden

zo 15 sept 11.30 · De Schutse · na de dienst op Startzondag

do 26 sept 20.00 · De Schutse

Dankzij onze mobieltjes maken we tegenwoordig meer foto’s dan ooit, maar zijn dat vooral kiekjes, of ook echt beelden waarmee we iets willen vastleggen, waarin we iets willen vangen? En als je dat wilt, hoe doe je dat dan?

Op de Startzondag, 15 september, willen we je uitdagen/uitnodigen om het thema te vangen in een foto en om die foto met anderen te delen. De eerste bijeenkomst is op de Startzondag zelf. Na de dienst is er een workshop van ongeveer een uur, waarin een professionele fotograaf tips zal geven aan de deelnemers over foto-technieken. Hoe kun je meer doen dan alleen maar vastleggen met mobieltje of fotocamera? Waar moet je op letten, hoe kun je met een paar simpele handvatten tot (extra) verrassende beelden komen?

Een kleine twee weken later, op donderdag 26 september, komen we bij elkaar om de foto’s aan elkaar te tonen. Je kans om uit te leggen waarom je juist voor deze verbeelding kiest. Wie weet heeft de workshopleider bij deze tweede avond naar aanleiding van de foto’s nog verdere tips.

Liesbeth Geudeke