zwo

Martin en the Mothers’ Union in Oeganda

Op 28 oktober bestemt de diaconie de Avondmaalscollecte voor The Mothers’ Union in Oeganda.

Moeders zijn de ruggengraat van Oegandese samenleving, maar armoede, ziekte en huiselijk geweld maken hun leven zwaar. Mothers’ Union, het vrouwennetwerk van de Orthodoxe Kerk, wil hier verandering in brengen. Medewerkers bezoeken vrouwen in afgelegen dorpen en leren hen nieuwe vaardigheden aan, bijvoorbeeld hoe zij uit de armoede kunnen komen en hoe een stabiel gezinsleven kinderen tot bloei kan brengen. Ook geeft the Mothers’ Union voorlichting over hiv/aids, traint ze vrouwen in het omgaan met conflicten en versterkt ze de positie van vrouwen in de kerk. Deze activiteiten zijn zeer succesvol. Zoals u misschien nog weet kwam Elise Kant, medewerker van Kerk in Actie, in een zeer indrukwekkende dienst op Palmzondag iets over dit project vertellen. Zij was zelf in Oeganda geweest en kon uit eigen ervaring vertellen over de Mothers’ Union. Van 21 oktober tot 4 november zit onze eigen diaken Martin Joosse in Oeganda om de werkzaamheden van The Mothers’ Union met eigen ogen te zien. Hij zal er op een later tijdstip in het kerkblad over berichten.

Deze collecte is, uiteraard, van harte aanbevolen.

Namens de ZWO, Mieneke Schotanus
Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking